DRAGA LUNA, LAHKO NOČ

Napisala Katarina Dežman, ilustrirala Mojca Fo

Naroči

O pravljici

Včasih otrokom težko razložimo, zakaj smo enkrat dobre in drugič slabe volje. Mogoče niti sami ne vemo. In bolj kot se opazujemo, vidimo, da te spremembe prihajajo v nekem svojem ritmu.

Kot strastna raziskovalka čarobnosti ženske cikličnosti, sem želela najti način, kako to nežno predati naslednjim generacijam. In pravljica, ki jo držite v rokah, je bila prvi odgovor na to.

Igrajte se. Opazujte luno in skupaj z otroki razmišljajte, kako se počutite. Bi plesali? Vam mogoče ustrezata mir in samota? Luna se spreminja v svojem ritmu, naša razpoloženja in potrebe prav tako.

Tako da pravljica ni namenjena le otrokom. Je za deklice, dekleta in ženske vseh generacij. Ker nikoli ni prepozno, da nas malo čarobnosti spomni na to, kdo v resnici smo.

Katarina

"Sama sem šele pri 25 začela odkrivati in spoznavati pomen ženske cikličnosti ter počasi sprejemati dejstvo, da je zelo normalno, da se v različnih tednih različno počutimo. Zatorej kakšna dragocena knjiga za mlajše deklice. Kako čudovito, da jo imamo na voljo kot orodje, s katerim se lahko super približamo že najmlajšim in jim preko zgodbice približamo takšno pomembno tematiko. Zgodba je čutno in subtilno napisana. Zares čudovita knjigica s čarobnimi ilustracijami."

Anja Skok umetnica naravnega ličenja

"Zaradi pravljice Draga luna, lahko noč lažje otrokom razložim, da tudi sama potrebujem čas, da umaknem in skrijem kot luna, ki jo spremljajo v zgodbi. Zgodba je preprosta, ampak nosi veliko sporočil, tudi zame kot žensko. Ilustracije pa vse skupaj res lepo podprejo."

B.M. mama

Video

Klikni in pokukaj v knjigico!